Chec cu glazura de ciocolata

de Doralinda in Prajituri, 29 Mar 2013 | 5906 vizualizari

 

Un chec pufos si gustos tare ptr cei ce iubesc ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina care are praful de copt incorporat
  • 75 gr cacao 70%
  • 170 gr margarina
  • 450 gr zahar
  • 6 oua
  • 120 ml lapte
  • jumate lingurita de extract de migdale
  • o lingurita vanilie
  • o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • Ptr glazura:
  • 120 gr ciocolata ptr topit
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 linguri coniac
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de ciocolata:

Ptr chec, punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cca 5 minute la viteza mare cu mixerul pana devine o compozitie spumoasa si se mareste in volum. Ungem cu unt si presaram putina faina intr-o forma cu diametrul 24cm si coacem la cuptorul preincalzit la 180C (depinde de cuptor, la al meu pun la 160C) ptr o ora. Cand e gata lasam 5 minute ptr a se raci putin si apoi scoatem din forma, lasand sa se raceasca. 

Ptr glazura, topim ciocolata in bain-marie, punem toate ingredientele si amestecam repede cu o lingura. Luam de pe foc si turnam compozitia peste chec.

TIPS-URI

1

In loc de margarina, se poate folosi si unt nesarat.

2

daca nu doriti alcool, atunci nu puneti coniacul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale si ciocolata